Expoziția: Kuchi-e - Stampe japoneze din perioada Meiji

Expoziția: Kuchi-e - Stampe japoneze din perioada Meiji

Evenimentul derulat între (9 septembrie - 18 septembrie 2016)

A adus în atenţia publicului o colecţie rară de stampe de la sfârșitul perioadei Meiji, apogeul din punctul de vedere al performanțelor în execuție pentru acest tip de artă. În cadrul expoziţiei, a putut fi admirată prima stampă de tipul kuchi-e aparută în revista literară Bungei Kurabu, renumită pentru publicarea a numeroase astfel de lucrări (din expoziţie a făcut parte și un nr. din 1907 al revistei). Pe lângă stampa menţionată, creată în anul 1895, care îi aparține lui Watanabe Seitei (1851-1918), au fost expuse şi lucrările unor artişti de vază în cultura japoneză, precum Kiyokata Kaburagi, Takeuchi Keishu şi Mizuno Toshikata.

Stampele expuse au provenit din trei colecţii de artă japoneză situate în trei ţări, Germania, România şi Japonia. Cele mai multe exemplare fac parte din colecţia de artă extrem orientală Adrian Ciceu (Berlin, Germania), iar restul din colecţiile Ioan Paul Colta (Arad, România) şi Ioan-Liviu Orleţchi (Tokyo, Japonia).

Expoziţia a fost inclusă în programul celei de-a 27 Conferinţe Anuale a EAJRS (European Association of Japanese Resource Specialist), care a avut loc, pentru prima dată în Romania, în anul 2016.

Curatorul expoziției: Ioan Paul Colta (Complexul Muzeal Arad)

GALERIE

ro_RO
en_US ro_RO